V@lentine tappar tänderna

Tittade i munnen idag igen på Valle och nu har han en stor glugg uppe, två små mjölktänder är borta! Han har oxå blivit lös i magen, det har säkert ett samband med tandlossningen så nu får han uppblött torrfoder blandat med a-fil.
Idag fick vi besök igen av Birk, det gick jättebra nu känner dom ju varandra, bra för Valle att få bekanta sej lite med olika hundar så han får se hur det fungerar här i livet, Birk är ju en 8½ år gammal schäfer där humöret inte alltid är på top. Fotade en hel del idag, speciellt det här kortet tycker jag blev bra.


Valle har alltid så fin närvaro på mina bilder, det gillar jag!

Ja se det snöar, ja se det snöar

Det va inte roligt, uscha!!!

Från gårdagens vårväder till dagens snöoväder, det positiva är att det är nollgradit.

Jag har varit ute med hundarna och tränat koppel med Valle. Det gick faktiskt bra idag, nu går han med när man går, mot tidigare då han satte sej och liksom inte ville hänga med.

Han har också blivit rumsren på riktigt nu. När Valle blir nödig går han till dörren och ställer sej, och då är det bara att släppa ut honom så fixar han resten själv. Han är så duktig nu lillgubben. Inga olyckor på natten eller tidigt på morgonen längre, det är så skönt :)

Jag tittade på hans tänder idag och en liten framtand hade lostnat, nu börjar han bli riktigt stor Valle Balle :)


Valle och Ozzy som modeller i den vita snön.

Ny fildelningslag från 1:a April

Vilket aprilskämt!

Regeringen har nu klubbat för den nya fildelningslagen som gör att internetleverantörerna blir tvingade att namnge sina kunder i vars datorer "nedladdning av viss omfattning" misstänks förekomma.

För att en person ska kunna straffas måste det handla om uppsåt eller grov oaktsamhet. I praktiken betyder det att om personen inte har förstått att det var olagligt material som laddades ner så kan hon eller han inte straffas. (Där finns räddningen för oroliga barnfamiljer. Med barn som fildelar.) Har du trådlöst nätverk, då kan det vara möjligt för andra att ladda ner från din dator! Ett IP-nummer säger inte något om vem som suttit bakom tangentbordet.

Ja då kommer nya program ut som gör att "fildelarna" kommer kunna att dölja sej bakom dolda ip-adresser. Detta gör istället att pedofiler och andra kriminella på nätet lätt kommer undan, det kommer att bli en stor ökning av den sortens kriminalitet, samtidigt kommer det bli omöjligt att spåra dom.

Jag tror det blir en stor försämring med den nya lagen, fildelningen kommer att fortsätta som vanligt med lite ny teknik i datorerna.

Vad tycker du om detta?


11:e budordet, du får inte fildela :)

Här är ett exempel på ett enkelt program där du lätt döljer din ip-adress:


Ja välkommen hit! Nya lagen! Nu kan du även välja vilket land du är ifrån :) Ta inte Sverige...

Vårlikt väder idag!

Åhhh vilken härlig dag. Morgonen hade sina -12, men sedan kom solen med sin klarblåa himmel fram. Det töade och fåglarna kvittrade så fint. Jag tränade båda hundarna, Ozzy fick träna sin lydnad, medan Valle tränades att gå i koppel. Vi tog en kortare promenad i skoterspåret och sedan passade jag på att fota lite här är resultatet:


Valle sitter så fint bredvid stora trädet och granen i solen och myser.


Man måste ju ta några kort när Valle sitter modell :)


Jag klättrade upp på garagetaket till Ozzy och tog den här fina bilden.


Valle får jagis av Ozzy, min skoter kom oxå med :)


Ozzy chillar i skuggan


Valle chillar med katterna i sängen ;) Dagen blir till kväll...foppatofflorna hmmmm...

Ja då var man hemma igen

Idag har vi varit till Birsta och shoppat. , Vi var in på Arken Zoo och köpte laxolja som jag ska börja ge som tillskott i hundmaten, båda hundarna fick följa med in för vägning på deras proffessionella hundvåg. Här är en liten uppdatering på vikterna som inte stämde riktigt från gårdagen.

Valle väger 16kg
Ozzy väger 33kg

Sedan bar det iväg till Granngården där jag köpte kattmat, och pellets samt 2 torkade bogblad till hundarna. Det älskar dom att gnaga på :)

På hemvägen stannade vi på Brukshundsklubben, där jag släppte ut hundarna så att de fick springa runt och nosa lite, sedan gick vi en kortare promenad i skoterspåret som går förbi där. Det är ju viktigt för Valle att träna in olika miljöer och även den sociala träningen nu.

Tidigare idag när jag kom ut höll jag på att få en chock, båda hundarna var på garagetaket. Jag passade på att både filma och ta några bilder på dom, varsågoda här kommer dom :)


De tittar på mej och går långt ut på kanten...åhh vad det ser hemskt ut. (Målningen spar vi till sedan ;)


Bilder på mina hundar

Grått och trist väder men milt och skönt är det, igår var det nollgradit, och idag lika så. Valle och Ozzy lyckas ändå lysa upp tillvaron lite extra!

Lite info om Ozzy:
Ras: GoldenDoodle, Mor och far är blandning mellan Storpudel och Golden Retriver
Ålder: 1år och 9 månader
Höjd: 61cm
Vikt: 32kg sist...vet ej idagsläget

Lite info om Valentine eller Valle som han kallas:
Ras: Far=St.Bernhard Mor=St.Bernard/Bearded Collie
Ålder: 15 veckor (20081108)
Höjd: 45cm
Vikt: 15kg


Ozzy och Valle på deras snödriva, där sitter de och ser till att det inte kommer någon...för då!
Kolla in uppsynen på Valle, han ser riktigt stor ut när han sträcker på sej..


Valle påväg upp till Ozzy, man måste ju vara med brorsan!


Sådär ja nu är du nedanför mej, ha ha! (Snödrivan går ända upp till taket på vårt garage)

BH Koder

Nu får vi äntligen en förklaring på varför BH-storlekar är indelade som de är   = )

















Avstå inte att göra en mammografi!!

En vän är som en bra BH...


Svår att hitta


Stödjande


Bekväm


Alltid upplyftande


Lämnar dig aldrig besviken och hängande


Och är alltid nära ditt hjärta!!

Besiktningen gick vägen!

Nu kan man köra lagligt på vägarna igen, fick bara en liten anmärkning på för höga lyktor, och det skulle fixas av ägaren utan att behöva visas upp på bilprovningen igen YES!

Det är inte roligt att bo på vishan och vara billös, då är man enormt handikappad. TUT TUT Vi kanske syns på vägen :)


Gula faran "here we go"!

Dax för besiktning av gula faran!

Min gula Audi Quattro 1.8t skall in och besiktas 13:40 idag i Timrå. Jag hoppas den går igenom, det ska bli så skönt att kunna åka lagligt igen ;) Den har krånglat med laddningen, så vi bytte kolen i generatorn igår. Den laddar fortfarande inte som den ska, men ryckningarna försvann...hoppas det inte får någon inverkan på avgasvärderna. Jag återkommer senare och berättar hur det gick ;)

Jag skall även in till Birsta på Biltema med navkapslarna på bilden, den ena kapseln var defekt. Ett gjutfel som resulterade i att den inte gick att fästa på fälgen...ja se Biltema billigt men låg kvalitet! Ändå är man där och handlar titt som tätt ;)


Gula faran...hur ska det gå?


En liten vovve och en liten kisse i sängen ;) (Valle och Neo)

Lite nya bilder på mina små


Valle och Märta kompar bra ihop :)


En utförlig beskrivning om vår hemmiljö på Engelska (till DoodleWorld såklart)

Negerbollar

Lite onyttigt kanske, men jag kallar de negerbollar va kallar ni dom :)?



Du behöver.

100 g smör.
1,5 dl strösocker
3 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
1 msk vatten eller kaffe ( kaffe godast)
3 msk kakao

Succeklippet på Youtube


Saara, 80, talar ut om succéklippet på Youtube
Drygt tre miljoner människor satt bänkade framför Kalle Anka i julas.
Men sju miljoner världen över har sett Saara Malmsjö, 80, från Malmö drämma till en Mercedes med handväskan så att airbagen löser ut.
- Jag gjorde bara mitt jobb, säger You Tube-stjärnan till KVP.se

Saara Malmsjö är ingen nybörjare framför kameran. I 15 års tid har hon gjort mindre inhopp i bland annat flera Wallanderfilmer och humorprogrammet "Hipp Hipp".
- Som pensionär är det kul att hitta på lite roliga saker, säger hon.
"Är fantastiskt"
När SVT hörde av sig för hösten 2005 och ville ha en äldre dam som statist tackade hon direkt ja. Att sedan sju miljoner människor skulle komma att se hennes insats kunde hon ens drömma om.
- Det är ju fantastiskt, helt ofattbart. Jag gjorde bara mitt jobb, säger Saara Malmsjö.
Filmen, som gjordes på uppdrag av Ikea, spelades in i en gatukorsning i Djupadal i Malmö.
Enligt Sydsvenskan är det komikerna Måns Nilsson och Valdemar Westesson som ligger bakom den så kallade viralfilmen, en typ av kortfilm läggs ut på nätet av företag för att locka besökare till den riktiga hemsidan. Meningen är att filmerna ska se verkliga ut som möjligt.

Tutar på damen

Klippet visar först hur två unga killar åker skateboard på en gångväg. Plötsligt hör man hur en bil tvärnitar i bakgrunden. Kameran zoomar in på ett övergångställe där en Mercedes cabriolet stannat bara någon meter från en gammal dam som ska korsa gatan. Den manlige bilföraren är allt annat tålmodig och börjar tuta och gasa för att skynda på kvinnan. Hon går då fram till bilen och drämmer till den med handväska - varpå airbagen utlöses. Det 34 sekunder långa filmklippet blev en succé.
Men det var inte ett lätt jobb.
- Vi fick göra 16 omtagningar. Det var svårt med tajmingen. En kille skulle trycka på en knapp för att utlösa airbagen precis när jag slog till bilen. Var jag inte för snabb så var jag för långsam. Jag slog även så hårt att sömmarna i väskan gick upp så vi blev tvungna att laga den.

Väntar på nya roller

Att videoklippet blivit populärt förstod Saara Malmsjö först när ett barnbarn ringde upp och berättade att en kompis till henne sett en rolig filmsnutt där en dam slår till en Mercedes med handväskan.
- Mitt barnbarn sa då att det är ju vår mormor. Det känns jätteroligt att så många sett den och tyckt om den.
Har du några nya statistroller på gång?
- Nej, jag sitter och väntar på anbud.

Källa

Elmoppo Futuro

Varför inte skaffa en elmoppe i sommar? Billigare ljudlösare och miljövänligare kan det nog inte bli. Ett bra alternativ för er som inte har hundar! Elmoppen hittar ni här.

Den ekonomiska och sportiga mopeden för dig som vill glida runt miljövänligt, billigt samt ljudlöst.

En unik produkt med imponerande prestanda:
Futuro instrument
  • EU-moped Klass 1, hastighet 45 Km/h.
  • Upp till 60 km körsträcka på en laddning.
  • Enkel laddning med portabel laddare som ansluts till vanligt vägguttag.
  • Laddtid 6-8 timmar beroende på urladdningsnivå.
  • Milkostnad ca 20-25 öre/mil (beroende på elpris).

Ett års fabriksgaranti omfattar motor, laddare, batterier samt ramkonstruktion.


Elmoppo Futuro högerElmoppo Futuro framElmoppo Futuro vänsterElmoppo Futuro bak
Elmoppo finns i följande färger:
Silver (metallic), gul (solid) och blå (metallic)

Färgval

En hundpromenad i skidspåret


Find more videos like this on Doodle World

Ozzy tränar Valle att se elak ut!

Träning på att se och låta så hemsk som möjligt, ja det kanske inte är det lättaste jämt....eller?


Här ser de nästan ut att gapskratta tillsammans!


Här är det ingen större skillnad....


Här ser man hur riktigt elaka hundar skall se ut, tur att det är på lek!

Rumsren? Snart så :)

Jag är mäkta imponerad av Valle, idag är det 3:e dagen som han inte gjort någonting alls inne. Han väckte mej kl 05:00 då han busade på med katterna för fulla muggar. Jag klev upp och släppte ut honom och Ozzy, så att de fick kissa lite. Sedan var det dax för mat, elda i spisen och lite frukost. Plockar undan och diskar och kör igång tvättmaskinen, sitter i telefonen slår på datorn läser tidningen och kollar eposten.


Valentine chillar i korgen sin.

Som belöning efter att de varit ute idag så fick de varsin toarulle med massa gott i, det va korv, hundkex och hundgodis. Ozzy öppnade och åt upp sin godis på nolltid, sedan sprang han till Valle som inte ens fått upp sin rulle än. Jag sade till honom att Valle ska ha sin rulle ifred, det är hans. Då lät Ozzy honom vara, han är så klok lillgubben. Valle tog det väl kanske 10 minuter för innan han fick en öppning så han kunde ta sej en smakbit.

När Valle somnade passade jag och Ozzy på att ta oss en timmes promenad i djupsnön, halva vägen hade någon plumsat upp, den resterande vägen fick vi gå utan att någon hade gåt där mer än några älgar, harar och någon räv som gått kors och tvärs. Gissa om man var svettig när man kom hem sedan?

Hundarna fick besök igår

Ja då kan jag ju berätta att lilla Valentine fick träffa Birk för första gången igår. Birk är farsans schäfer. Det gick bra, Ozzy var lite beskyddande...men det är ju trots allt hans lilla valp. Birk är ledaren så Ozzy fick det lite jobbigt.

Valentine var nyfiken på Birk, som tyckte det var lite otäckt med en liten valp.


Ozzy har hög svans och går vakt för att se till så att inget händer Valle.


Här ser Ozzy lite orolig ut, han ville helst vara mittemellan Birk och Valentine.

Vilket väder man får ju vårkänslor!

Bjuder på fler bilder på mina små :) Just nu -1.7 och strålande sol!


Det poseras för fulla muggar


Vädret gör det extra trevligt att fota idag


Lillhjärtat Valentine

Min nya vovve kan kramas

Helt otroligt, Valentine ger Ozzy en bamsekram på Alla Hjärtansdagen. Jag är såå nöjd med nya valpen Valentine som är en present till Ozzy & mej på Alla Hjärtans Dagen. Han är snart rumsren och har redan lärt sej sitt, idag har det inte blivit en enda olycka inne ännu, och vi ska kämpa för att hålla nollan!!!

Morgonen började 06:30 här, då busade Ozzy och Valle på för fullt ända till 09:30 då det var dax att sova lite. Tog den här bilden när de lekte ute i morse, den kunde inte kommit lämpligare, ha ha!


Ozzy ser lite chockad ut när Valle vill kramas!


Valentine sitter i sin korg som snart är alldeles för liten.


Snart är jag lika stor som Ozzy...som på den här bilden!

Ozzy & Valentine idag...


Find more videos like this on Doodle World

Ozzy & Valle busar i sängen


Find more videos like this on Doodle World

Ozzy & Valentine drar i apan


Find more videos like this on Doodle World

Valpträning

Ja då var Valle (Valentine) hemma så nu är det full rulle som gäller. Vi tränar rumsrenhet för fullt, och idag har vi även tränat sitt. Sitt sitter inte riktigt, men det kommer för han verkar gilla mitt godis (korv)
Tågresan hem gick otroligt bra, efterssom han var så lugn. Jag trodde aldrig att han skulle kunna hålla sej ända hem, men det gjorde han. Han kissade länge utanför tågstationen. Då vi möttes upp av Ozzy och Per viftade han på svansen för fulla muggar, en lugn och glad kille precis som jag vill ha. När vi kom hem släppte jag bara in honom i hallen, och ropade på katterna så att dom inte skulle bli skrämda. Sedan flöt allt på, han åt med god aptit och bajsade, lekte med Ozzy jag förstår inte att han orkade, han hade ju trots allt haft en omtumlande dag.


Valle tar upp nästan två platser på tåget.


Valle leker i snön idag


Ozzy guidar runt Valle


Hundbrottning i sängen


Valentine lillhjärtat vårat.

Ny valp på G

Ja då var vi snart med valp igen då. Imorgon tar jag tåget ner till Uppsala för att hämta hem denna underbara valp NoijBoy! Det kommer att bli en stor härlig bjässe på över 50kg. Att han har hjärtat på rätta stället gör ju inte saken sämre :)


Lillvovven NoijBoy (Eller ska han få heta Valentine, Valle)

Shirley Clamp - Med Hjärtat fyllt Av Ljus

Här kommer en till låt, bara för jag gillar Shirley sååå mycket!

Alcazar - Stay The Night

Jag såg inte melodifestivalen, men vad gör väl det när man läser andras bloggar, läste på Vilvittrans Blogg att Alcazars låt var helt suverän, här kommer den för er som inte såg den, eller vill se den igen!

Promenadbilder

Gick en skogspromenad, eller plumsade hehe...det var helt ospårat, lite jobbigt men väldigt vackert! Naturen här hemma kan man inte klaga på :0)






Bilder från dagens promenad


Härlig dag med solsken, gjorde promenaden lite lättare idag :)


Här är vi påväg hemåt igen ;)