Torsdag 13/11 är det fullmåne



Fullmåne
 
Då blir vi mångalna
Galnare, sjukare och mer olycksdrabbade.
Så påverkar fullmånen oss - tror vissa forskare.
- Månen får ju tidvattnet att gå upp och ned. Det är ju inte konstigt om det händer något i levande varelser också, säger psykiatriprofessor Lars von Knorring.

Föds fler barn

Vissa studier har ändå visat att det föds fler barn vid fullmåne och att människor i högre utsträckning söker sig till sjukhus och vårdcentraler. Gikt, astmaanfall, psykiska problem, skador orsakade av bett från djur och blödningar i magen har rapporterats vara vanligare. Ett kontroversiellt fynd i en indisk studie är att det är större chans att få en pojke om befruktningen sker när månen är full. Källa


Månen ingår som en av Planeterna i Zodiaken, där den är en av de tre viktigaste och symboliserar känslolivet, empati och intuition. När månen är i avtagande anses det enligt astrologin passa bra att avsluta saker.

Det ska vara en bra tid avbryta, säga ifrån och göra sig av med sin negativitet.


En viloperiod är det som ska passa bäst vid "mörkermåne", det vill säga vid nytändningen av månen. Den ska stå för det "underjordiska" och ska vara en lämplig tid för vila och meditation.


När sedan månen är ny och i växande ska det vara dags att ta tag i saker igen och vara en bra tid för investeringar. Det ska också vara en bra period att inleda kärleksförhållanden, och det ska vara en bra tid för kreativitet, utveckling och att påbörja nya projekt.


I många böcker så står det att magin är starkare under fullmåne. Det finns andra saker som att varulvar bara förvandlas i fullmåne. Många växter ska vara plockade i just fullmåne, som ur Harry Potter och andra häx- eller trollkarls-berättelser. Andra säger att häxor bara kan trolla den natten det är nymåne. Källa

-Jag blir kreativ, piggare på natten, sover sämre, vaknar av månljuset kliver upp och tittar på månen, den är ju så vacker.

Påverkas du av fullmånen, isåfall hur?


- Glöm inte att skriva vem du är.

- Jag svarar på kommentarerna så ofta jag kan.

- Inget stötande/rasistiskt på min blogg.

- Glöm inte att besöka mig igen.

- Följ mig på bloggkoll? Prenumerera på dina bloggfavoriter där, enkelt då du får meddelanden om uppdateringar via epost.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback