Snabba syltgifflar


Snabba syltgifflar

Ingredienser
25 st
100 gsmör
1 dlströsocker
1 stägg
1,5 dlmjölk
6 dlvetemjöl
3 tskbakpulver
1 stägg, uppvispat, till pensling

Fyllning

0,5 burkaprikosmarmelad

Små goda gifflar fyllda med aprikosmarmelad. Det går även bra att använda annan sylt eller marmelad som du gillar. Gifflarna kan frysas.

Gör så här

1. Blanda smör och socker i en bunke och rör det poröst. Blanda ner ägg och mjölk och därefter mjölet blandat med bakpulvret.
2. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Kavla ut en del i taget, ca 2-3 mm tjock. Sporra ut spetsiga trianglar, ca 8 cm i basen och höjd 12 cm. Lägg ca 1/2 tsk marmelad på varje triangel och rulla ihop. Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper.
3. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills de får lite färg.


- Glöm inte att skriva vem du är.

- Jag svarar på kommentarerna så ofta jag kan.

- Inget stötande/rasistiskt på min blogg.

- Glöm inte att besöka mig igen.

- Följ mig på bloggkoll? Prenumerera på dina bloggfavoriter där, enkelt då du får meddelanden om uppdateringar via epost.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback