HD-SKK

PROTEST: över SKK nya röntgenavläsare....
Uppbragt över tingens ordning författade jag detta brev till SKK i slutet av juli.
Enl. erhållit besked från "Maja" på SKK så handlägges nu ärendet av Ulla-Britt Karlman.
Läs och fundera över om det överhuvudtaget är meningsfullt att röntga HD om veterinär Hansson får fortsatt förtroende av SKK. Här är mitt brev......
Svenska Kennelklubben Veterinäravdelningen 163 85 Spånga Angående resultat av HD-avläsning för Hasseman's Folke S30635/2005.
Hunden är röntgad i Norge och avläst i Norge respektive Sverige enligt samma metod (Norbergsvinkeln), men med helt skilda resultat enligt bifogade kopior.
 Hur är det möjligt att denna hund kan få grad A-A av Norska kennelklubbens veterinär Kjetil Dahl och D-C av Svenska kennelklubbens avläsare Kerstin Hansson?
 Vi själva, och flera med oss, har nu tröttnat på de godtyckliga HD-avläsningar som görs av Kerstin Hansson.
Några av oss schäferuppfödare har ju faktiskt fått ingående undervisning av veterinär Kasström och veterinär Audell i hur man skall tolka HD-bilder.
 Vi som nu har lite kunskap om avläsning kan ju uppenbart se att veterinär Hansson har feltolkat flera HD-bilder.
 I fallet Hasseman's Irma S62938/2006, som avlästes av veterinärHansson som grad C-B, blev vid omröntgen hos veterinär Audell denne heligt förbannad och uttryckte det som så: "-Denna hund har utan tvekan A på båda höftlederna-". "-Om inte SKK ändrar sin bedömning så medverkar jag till överklagan internationellt-
". Vi kan inte tala för alla uppfödare, men vi som satsar på att ta fram hundar till polis, väktare, räddningstjänst mm, dras med oerhörda kostnader.
En stor del av dessa kostnader är avgifter till SKK, samt alla kostnader för parning, resor, foder, veterinär, försäkring, MH, Korning, L-test etc. Att utöver dessa kostnader tvingas betala för HD-röntgen två eller flera gånger för att få rättelse är rent ut sagt skandal.
Vi kräver: Att, SKK återbetalar kostnader för omröntgen inkl. resor i de fall SKK uppenbart har gjort fel och tvingats revidera resultatet. Att, om SKK uppenbart har gjort fel, vid rättelse och införande av nytt resultat, omgående tar bort tidigare felaktiga resultat från Internet.
 Det är inte rimligt att en felaktig avläsning skall drabba hund, ägare och uppfödare för evigt.
Sköldinge 2008-07-28 Lisa Persson & Hans Lundgren Hasseman's Kennel Bifogar kopior på HD-resultat: Hasseman's Folke Norsk Kennelklub -"- Svenska Kennelklubben Hasseman's Irma Svenska Kennelklubben -"- Svenska Kennelklubben Tillägg 2008-08-25 till ovanstående efter brevsvar från Kerstin Hansson.
 Veterinär Kerstin Hansson har skickat ett långt och mycket välformulerat svar på mitt insända brev och det tackar jag för. Bortsett från en orgie i medicinska termer (vad annat är att vänta från en veterinär med titeln "Vet.med.dr, diplECVDIHD/ED avläsare SKK", så menar Kerstin på fullt allvar att utmärkta höftleder A eller gravt HD-fel D är beroende på följande faktorer:
 1. Vid vilket tillfälle hunden har röntgats.
 2. Vilken veterinär och klinik som har röntgat.
3. Vilken röntgenutrustning som använts.
 4. Vem som är hundens ägare vid röntgentillfället.
5. Vilken sedering (bedövning) som har använts.
6. Hundens position på röntgenbordet.
7. Exponeringsfaktorn. Huruvida hunden har verkligt fel eller inte är tydligen oväsentligt.
Röntgenavläsning i SKK:s regi har blivit en bedömningssport där veterinär X kan odugligförklara en hunds höfter för både försäljning och avel, medan veterinärna Y och Z lovprisar samma hunds leder.
 Att t.o.m. ägarförhållandet till HasseMans Folke skulle ha betydelse för ledernas utseende är väl ändå höjden..
Om Kerstin läser det här kan jag upplysa om att Folke har delat ägarskap, vilket är ett känt förhållande i uppfödarkretsar, men kanske en ny erfarenhet för Kerstin.
 Kerstin berör inte med ett ord de krav jag ställt i mitt brev till SKK. Med ovanstående knäppa bortförklaringar till varför bedömningen blir som den blir, så får vi nog leva med att själva stå för fiolerna om vi kräver rättelse.
För övrigt så är kanske de ekonomiska konsekvenserna för hundägare och uppfödare inte Kerstins bord.
 Råd till dig som vill få bra höftleder på din hund:
Röntga hos SKK:S gamla chefsveterinärer Lars Audell eller Håkan Kasström.
 De uppfyller alla Kerstins fordringar på utrustning och de använder inte sedering som försämrar höfternas utseende.
Du får också deras expertutlåtande omgående.
Säger de att lederna är Ok, så vågar nog inte Kerstin gå emot dem.
Undvik röntgenveterinärer som sederar med Domitol, Propofol eller Torbugesic (det gör c:a 80% av veterinärerna) då dessa preparat försämrar resultatet med det dubbla vad gäller C-D och E.
De kliniker som använder Plegicil har de i särklass bästa HD-resultaten.
Både Kasström och Audell "pleggar" alla hundar.

Protestlista Anette Wengelin, Sundsvall Kicki Näslund, Sundsvall Lars-Erik Larsson Ingela Stjernqvist Gunvy Andersson Marie Hallhage Lars-Ivar Petersson Teija Finnilä Monika Nilsson Lilian Svensson Monica Hjelm Kricko Stenhols, Tällberg Kerstin Haglund, Insjön Anneli Paldin/Rengart Nina Brander, SollentunaMaria Andersson, HägerstenMadde abefors, tungelsta Cecilia Forslund, Edsåker Kristina Böhlén

Postat av: jannica den 2008-11-15 @ 09:31:58

Godmorgon , hoppas du får en fin dag:)

Postat av: FEBB den 2008-11-15 @ 10:29:59

Gooodmoooorgon :) och gud vilken fin blogg! Känns sådär mysig och fin.

Postat av: Josiee den 2008-11-15 @ 10:31:59

Godmorgon :)


- Glöm inte att skriva vem du är.

- Jag svarar på kommentarerna så ofta jag kan.

- Inget stötande/rasistiskt på min blogg.

- Glöm inte att besöka mig igen.

- Följ mig på bloggkoll? Prenumerera på dina bloggfavoriter där, enkelt då du får meddelanden om uppdateringar via epost.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback