Sega Brownies utan mjöl

4 bitar


Tid: 60 min

Utmärkt recept när du vill baka utan mjöl. Dessa gudomliga chokladbrownies är chokladmättade och inte för söta. Det är viktigt att låta dem bli lite "underbakta" så att de inte blir för smuliga.



  • 75 g ren choklad av god kvalitet
  • 38 g osaltat smör, tärnat
  • 1 matsked kakaopulver, siktat
  • 1 stort ägg
  • ca 20 gram socker och lite stevia
  • Florsocker för pudring

  • Gör så här:

    1. Förvärm ugnen till 180 grader. bryt chokladen i bitar och lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med smöret. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält försiktigt under konstant omrörning. Lyft skålen från kastrullen och låt blandningen svalna tills den ska användas.

    2. Knäck äggen i en skål och vispa kraftigt för hand eller med elvisp, Tillsätt sockret och vispa till en lätt, ljus smet som är så fluffig att den dubblats i volym.

    3. Vänd med hjälp av en rostfri sked försiktigt ned chokladblandningen. Häll över smeten i 4 muffinsformar.

    4. Grädda i förvärmd ugn 5-10 minuter eller tills ytan börjar kännas fast men kakan fortfarande är mjuk i mitten.

    5. Pudra med florsocker. Servera dem varma eller rumstempererade med en stor klick crème fraiche. När de svalnat kan de förvaras i lufttät behållare och bör ätas inom 4 dagar


    - Glöm inte att skriva vem du är.

    - Jag svarar på kommentarerna så ofta jag kan.

    - Inget stötande/rasistiskt på min blogg.

    - Glöm inte att besöka mig igen.

    - Följ mig på bloggkoll? Prenumerera på dina bloggfavoriter där, enkelt då du får meddelanden om uppdateringar via epost.




    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback