Budapestrulle


Budapestrulle

Ingredienser
8 bitar
6 stäggvitor
0,5 tsksaft, av pressad citron
3 dlströsocker
2 mskmarsanpulver, (för kallrörd vaniljsås)

Fyllning

3 dlvispgrädde
420 gpersikor
1 stbanan

Klassisk favorit som här bakas med marsanpulver och utan nötter.
Perfekt när man har fått äggvitor över. Fruktfyllningen kan enkelt varieras efter årstid och smak. Marängsmeten spritsas ut vilket gör att den inte spricker när den rullas ihop.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna med citronsaft och 1 dl av sockret till skum på medelhastighet. Tillsätt sedan resterande socker och fortsätt vispa på högsta hastighet till styvt skum.
2. Spritsa ut smeten med 1 cm mellanrum på ett smort och lätt mjölat bakplåtspapper. Lämna en kant på ca 3 cm runt om. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt stå ca 5 minuter innan den stjälps upp på ett sockrat bakplåtspapper. Låt kallna.
3. Vispa grädden ganska hårt. Låt persikorna rinna av väl. Skär dem i små bitar. Skär bananen i tärningar och blanda med grädden.
Bred ut över marängen och rulla försiktigt ihop från långsidan.
Pudra över florsocker strax före servering.


- Glöm inte att skriva vem du är.

- Jag svarar på kommentarerna så ofta jag kan.

- Inget stötande/rasistiskt på min blogg.

- Glöm inte att besöka mig igen.

- Följ mig på bloggkoll? Prenumerera på dina bloggfavoriter där, enkelt då du får meddelanden om uppdateringar via epost.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback