Snabba syltgifflar
Snabba syltgifflar
Ingredienser25 st
100 g | smör |
1 dl | strösocker |
1 st | ägg |
1,5 dl | mjölk |
6 dl | vetemjöl |
3 tsk | bakpulver |
1 st | ägg, uppvispat, till pensling |
Fyllning | |
0,5 burk | aprikosmarmelad |
Små goda gifflar fyllda med aprikosmarmelad. Det går även bra att använda annan sylt eller marmelad som du gillar. Gifflarna kan frysas.
Gör så här
1. Blanda smör och socker i en bunke och rör det poröst. Blanda ner ägg och mjölk och därefter mjölet blandat med bakpulvret.
2. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Kavla ut en del i taget, ca 2-3 mm tjock. Sporra ut spetsiga trianglar, ca 8 cm i basen och höjd 12 cm. Lägg ca 1/2 tsk marmelad på varje triangel och rulla ihop. Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper.
3. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills de får lite färg.