Kanderad ingefära
Ingefära: Stimulerar cirkulationen, stärker immunförsvaret, bra för matsmältningen, renar blodet, bra mot smärtor och kramper, bra mot gaser i magen, inflammationsläkande, slemlösande, rensar ut skadligt kolesterol, kramplösande, allmänt stärkande. |
Ingredienser
Dekor:
= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ |
TillagningSkala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Koka dem i 1 dl vatten i 30 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt ingefäran svalna. Häll 1 dl vatten i kastrullen. Mät upp ingefäran i ett decilitermått. Tillsätt lika mycket socker som ingefära. Koka upp under omrörning. Låt blandningen sjuda tills sockerlagen nästan kokat bort och ingefäran blivit lite genomskinlig. Häll socker i en skål. Lägg i ingefäran och rör om tills den täckts med socker runt om. Låt ingefäran torka utbredd på bakplåtspapper. Förvara i lufttät burk. |