Saffranskaka
Saffranskaka
Ingredienser12 bitar
200 g | smör, eller margarin |
1 paket | saffran, (á 0,5 g) |
1 st | sockerbit, eventuellt |
2 st | ägg |
3 dl | strösocker |
2,5 dl | mjölk |
4 dl | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
1 nypa | florsocker, ev vid servering |
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj och bröa en slät, rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Smält matfettet, låt svalna.
4. Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit.
5. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, matfett och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
7. Sikta ev över florsocker när kakan ska serveras.