Köttfärs i ugn


4 portioner
600 gnötfärs
1 stgul lök, finhackad
2 stvitlöksklyftor, finhackade
1 mskolivolja
1 tsksalt
1 krmsvartpeppar, nymald
3 msktomatpuré
1 mskkalvfond, koncentrerad
2 dlvatten
1 kgpotatis, fast
150 ggratängost

Tillbehör:

bröd, sallad

Den här lättlagade rätten görs på ingredienser som de flesta alltid har hemma.


Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja 2-3 min. Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra ca 5 min.
2. Skala och skär potatisen i drygt 1/2 cm tjocka skivor.
3. Varva potatis och färsröra i en smord ugnsform.
4. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.
5. Servera tillsammans med bröd och en sallad.

Postat av: cicci med familjen den 2008-11-12 @ 23:09:53

åååå det där såg jätte gott ut, det ska jag pröva någon dag helt klart!

Tack

Postat av: nella den 2008-11-13 @ 06:08:09

De där ser ju jätte gott ut


- Glöm inte att skriva vem du är.

- Jag svarar på kommentarerna så ofta jag kan.

- Inget stötande/rasistiskt på min blogg.

- Glöm inte att besöka mig igen.

- Följ mig på bloggkoll? Prenumerera på dina bloggfavoriter där, enkelt då du får meddelanden om uppdateringar via epost.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback