Vilda järpar
Ingredienser:
4 portioner
500 g vilt- eller nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
1/2 dl grädde
1 msk smör
Sås
2 dl grädde
1 tsk balsamvinäger eller rödvinsvinäger
1 tsk lökpulver
1 köttbuljongtärning eller egen kokt buljong
1 tsk svartvinbärsgelé
1 tsk timjan
Salt och svartpeppar
2 salladslökar, strimlade
Gör så här:
Blanda färsen med kryddor, ägg och grädde till en smidig smet. Forma 8-10 avlånga biffar och stek dem i smör i en panna ca 5 min. Tillsätt grädden och såsigredienserna i pannan, rör om och låt koka ca 3-4 min. Strö över strimlad salladslök. Servera med morötter och broccoli.
Receptet kommer från lchf-kost.blogspot.com
4 portioner
500 g vilt- eller nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
1/2 dl grädde
1 msk smör
Sås
2 dl grädde
1 tsk balsamvinäger eller rödvinsvinäger
1 tsk lökpulver
1 köttbuljongtärning eller egen kokt buljong
1 tsk svartvinbärsgelé
1 tsk timjan
Salt och svartpeppar
2 salladslökar, strimlade
Gör så här:
Blanda färsen med kryddor, ägg och grädde till en smidig smet. Forma 8-10 avlånga biffar och stek dem i smör i en panna ca 5 min. Tillsätt grädden och såsigredienserna i pannan, rör om och låt koka ca 3-4 min. Strö över strimlad salladslök. Servera med morötter och broccoli.
Receptet kommer från lchf-kost.blogspot.com
URL: http://anne.snabber.se/