Sega Brownies utan mjöl
4 bitar
Tid: 60 min
Utmärkt recept när du vill baka utan mjöl. Dessa gudomliga chokladbrownies är chokladmättade och inte för söta. Det är viktigt att låta dem bli lite "underbakta" så att de inte blir för smuliga.
Gör så här:
1. Förvärm ugnen till 180 grader. bryt chokladen i bitar och lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med smöret. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält försiktigt under konstant omrörning. Lyft skålen från kastrullen och låt blandningen svalna tills den ska användas.
2. Knäck äggen i en skål och vispa kraftigt för hand eller med elvisp, Tillsätt sockret och vispa till en lätt, ljus smet som är så fluffig att den dubblats i volym.
3. Vänd med hjälp av en rostfri sked försiktigt ned chokladblandningen. Häll över smeten i 4 muffinsformar.
4. Grädda i förvärmd ugn 5-10 minuter eller tills ytan börjar kännas fast men kakan fortfarande är mjuk i mitten.
5. Pudra med florsocker. Servera dem varma eller rumstempererade med en stor klick crème fraiche. När de svalnat kan de förvaras i lufttät behållare och bör ätas inom 4 dagar