Köttfärssoppa
5-6 portioner
500-800 gr köttfärs
3 morötter 1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
500 gr passerad tomat på tetra
6-7 dl vatten
ett litet blomkålshuvud (kan ersättas av vitkål)
Salt och peppar
1 tsk paprikapulver eller färsk paprika.
Fräs köttfärsen, tärna morötter och lök och häll i tillsammans med hackad vitlök, vatten och tomat i en lagom stor gryta.
Koka ca 30 minuter tills morötterna är mjuka, lägg i blomkålsbuketter och låt koka med ca 10 min.
Salta efter smak och lägg i riven ost. Jättegott och väldigt mättande.
Man kan även klicka på en matsked 10% youghurt (turkisk)
500-800 gr köttfärs
3 morötter 1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
500 gr passerad tomat på tetra
6-7 dl vatten
ett litet blomkålshuvud (kan ersättas av vitkål)
Salt och peppar
1 tsk paprikapulver eller färsk paprika.
Fräs köttfärsen, tärna morötter och lök och häll i tillsammans med hackad vitlök, vatten och tomat i en lagom stor gryta.
Koka ca 30 minuter tills morötterna är mjuka, lägg i blomkålsbuketter och låt koka med ca 10 min.
Salta efter smak och lägg i riven ost. Jättegott och väldigt mättande.
Man kan även klicka på en matsked 10% youghurt (turkisk)